اخبار > دلایل افزایش قیمت شکر



خبرگزاری ایرنا در گزارش خود، دلایل افزایش قیمت شکر را، افزایش نرخ هر کیلوگرم چغندرقند (ماده اولیه تولید شکر ) از ۴۹۱ تومان به یک هزار و ۲۴۷ تومان دانسته است.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران از خبرگزاری ایرنا، طبق مصوبه شماره 020/29123 مورخ 1399.11.29 شورای قیمت گذاری کالاهای اساسی و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی، موضوع مصوّبه مورخ 1399.08.05 مجلس شورای اسلامی، قیمت هر کیلوگرم چغندرقند به‌عنوان ماده اولیّه تولید شکر از ۴ هزار و ۹۱۷ ریال به ۱۲ هزار و ۴۷۶ ریال افزایش یافته است و بر همین اساس قیمت تمام شده شکر تولیدی نیز با توجه به افزایش بیش از دو برابری قیمت چغندرقند، افزایش می‌یابد که با توجه به عدم پیش‌بینی یارانه برای جبران زیان تولیدکنندگان شکر در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی، افزایش قیمت شکر امری گریزناپذیر است.

بر این اساس، با توجه به سیاست‌های دولت محترم مبنی بر دسترسی عموم مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر به کالاهایی با قیمت مناسب، حسبِ تصمیمات ستاد تنظیم بازار و علیرغم مصوبه‌ی مجلس شورای اسلامی، مقدار ۱۰۰ هزار تن شکر برای مصرف مردم در ماه مبارک رمضان و ایام قبل از آن از محل ذخایر استراتژیک به قیمت هر کیلوگرم ۸۷ هزار ریال تعیین و در سراسر کشور از طریق شبکه‌های منتخب سازمان‌های صمت استان‌ها توزیع شده است.

این گزارش می افزاید، در سال ۱۳۹۹ با تغییر ارز شکر به ارز نیمایی، عملاً شکر از شمول قیمت‌گذاری تثبیتی خارج و واردکنندگان با ارز آزاد و نیمایی به واردات شکر اقدام و با قیمت تمام شده، عرضه می‌نمایند و شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز حسبِ مصوبات مربوطه نسبت به تأمین شکر مصرف‌کنندگان از محل ذخایر استراتژیک برای واحدهای صنف و صنعت و بسته‌بندی مصرف خانوار با قیمت 115 هزار ریال اقدام می‌نماید. 

شایان ذکر است که با حذف ارز ترجیحی شکر در سال 1399، این کالا از شمول قیمت‌گذاری تثبیتی خارج شده و قیمت آن بر اساس هزینه‌ی تمام شده و بازار تعیین می‌شود.


١٦:٢٣ دوشنبه ١٧ خرداد ١٤٠٠
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: